neděle 30. dubna 2017

„Snažit se omezit manželovo kouření nemá cenu,“ říká matka dvou dcer



Jeden z partnerů kouří a druhý nikoliv. Navíc mají dvě děti Sáru a Moniku. Jak jsou v této rodině nastavená pravidla? A vznikají spory? Kromě toho, že se zde potýkají s kouřením, mohou nastat i jazykové a kulturní problémy, protože Ami je původem z Maroka.


Rozhovor se nahrával u rodiny na zahradě. Již během něho si Ami několikrát zapálil. Děti na to jsou již zvyklé a jenom šly od tatínka dál. Kouří pouze na zahradě a v práci. Na výrazu Hanky bylo patrné, že se jí manželův zlozvyk nelíbí. Jak oba uvedli v rozhovoru, má strach o mužovo zdraví. Jeho zdravotní stav ho však netrápí: „Na rakovinu mohou zemřít i lidé, kteří nikdy v životě nekouřili,“ uvedl.

Nikdy nezkoušel přestat. To by podle jeho slov zdraví a rodinu zasáhlo ještě víc. Bojí se případných hádek a toho, že bude nervózní. V měsíci Ramadán nemůže během dne jíst, pít a ani kouřit. Pro rodinu to bývá těžký měsíc, protože s tatínkem se nedá mluvit.

I závislý kuřák a zapřísáhla nekuřačka s dětmi mohou tvořit rodinu. Oba však musí udělat kompromisy a najít společné řešení. Rozhovor o tom, jak se jim to povedlo, najdete v pondělí na munimedia.cz v projektu Trafika.

Žádné komentáře:

Okomentovat