pondělí 1. května 2017

E-cigarety, co na nich lidé vidí?



Kouření se stalo zcela běžným společenským jevem. Není to ale jen (zlo)zvyk mnoha lidí, on je to i výnosný obchod. V minulých dekádách ke kouření nenápadně nabádali filmové celebrity i mužní kovbojové, kteří by snad raději přišli o koně než o svou červenobílou krabičku. V roce 2006 přišel historický mezník – objevila se e-cigareta.
Od té doby občas potkáte na ulici kuřáka, který s každým druhým výdechem zahalí do hustého oblaku sebe i dalších pět kolemjdoucích. A někdy jste zanechaným odérem skálopevně přesvědčeni, že ten zadýmený člověk musel vykouřit pytlík ovocných bonbónů. Jenže proč to ti lidé dělají, kde se v nich vzala touha vlastnit ten zvláštní přístroj? Stačilo snad převzít marketingové triky od kolegů s klasickými cigaretami, nebo ta elektronická dokáže nalákat na něco víc? Jistě, e-cigarety opět nenápadně podbízeli elegantní pánové s jachtami a sportovními auty. Takže abyste byli styloví, stačí mít elektronickou cigaretu. A možná sportovní auto. A možná taky dobrý účes. Určitě ale taky svetr uvázaný kolem ramen.

Aby to e-cigarety neměly tak jednoduché, existuje v Zákoně č.40/1995Sb. o regulaci reklamy zmínka o propagaci e-cigaret. Ta zakazuje e-cigarety a jejich náhradní náplně propagovat prostřednictvím informačních společností, periodického i neperiodického tisku, letáků, plakátů a jiných tiskovin. Výjimku mají jen odborné publikace určené pro prodejce e-cigaret.
V reportáži se podíváme, jak se (nejen) e-cigarety snažily a snaží získat naši pozornost. Navštívíme i prodejnu e-cigaret. Dozvíme se, že existuje jakýsi vaping, který není jen o vydechnutí nikotinového oblaku. E-kuřáci totiž mezi sebou mohou soutěžit například v tom, jak velký oblak za sebou kdo zanechá. Více již zítra 03.05.2017 na http://www.munimedia.cz/rubrika/trafika/


Radovan Rosický

1 komentář:

  1. smok priv v8 kit is a really good choice for advanced vapers - not just an ecig, but as well a dry leaf and vax vaporixer. This e-cigarette works like a beast - so much vapor and such a long battery life. This is a bit more advanced technology - they are using mini-tanks and you can see how much liquid is there left in the cart. On the battery you can see how much power it has left. Vapor amount of geekvape aegis is amazing, flavors are great. Price is a bit high though.

    OdpovědětVymazat