pátek 28. dubna 2017

S protikuřáckým zákonem se hospodští vyrovnají

Novým protikuřáckým zákonem se budou muset řídit i v hospodě Podkova, malém restauračním zařízení v Karviné. V tomto městě na východě republiky jsem se v jedno slunečné poledne setkal s majitelem Davidem Wolfem. Co říká na nový protikuřácký zákon? „S tím se vyrovnáme, možná nám přinese nějaké hosty-nekuřáky navíc.“


Hospoda Podkova má dvě části, podle čeho se odvíjí i jejich sezóna. V zimě funguje zejména vnitřní část, v létě poté zahrádka, kde jsme se usadili i my. V dobu našeho setkání sedělo u stolů pár seniorů. „Za chvíli se restaurace vylidní a odpoledne přijdou mladí,“ přibližuje hospodský každodenní rutinu. Se svým bratrem Jindřichem vlastní tuto menší hospůdku už sedm let. Hospodského dělá už přes dvacet let.


 Jak vidí David Wolf zákon z pozice svého zdraví? „Určitě to bude lepší. Občas pociťuji kouř v plicích,“ říká. Je nekuřák, ale zároveň nabízí ve své hospodě kvalitní alkohol a doutníky. „To je jediné, co mi na zákonu vadí, protože u doutníků výhrady nemám, život je o chutích,“ dodává.
V dalších příspěvcích na našich stránkách https://www.facebook.com/projektTrafika/?ref=aymt_homepage_panel osvětlí zdravotní stránku kouření i lékař.


Jestli chcete slyšet celý příběh z Podkovy, koukněte v neděli do naší rubriky Trafika http://www.munimedia.cz/rubrika/trafika/

Ondřej Sikora

Žádné komentáře:

Okomentovat