středa 10. května 2017

Kouřit či nekouřit na zastávce: Redaktor na pochůzce s brněnskými strážníky

Stojíme na zastávce a někdo si vedle nás zapálí. Podobnou situaci zažil snad každý obyvatel i návštěvník Brna. Pokud nikoliv, pohozené nedopalky na zemi přehlédnout nelze. Je možné beztrestně kouřit na zastávce? Jedná se o pouhou bezohlednost nebo přímo o porušení zákona?

Veřejný pořádek v obci zajišťuje obecní policie, v Brně pak Městská policie Brno. Jak konkrétně brněnští strážníci bojují s kouřením na zakázaných místech? A v jakých lokalitách nejčastěji? Kdo nejčastěji patří mezi provinilce? S jakými výmluvami se strážníci obvykle setkávají? Co pro práci strážníků bude znamenat nový protikuřácký zákon, účinný od konce května? Vyrazí poté strážníci i na kontrolu restaurací a hospod?

Odpovědi jsem se snažil pro vás získat během pochůzky s brněnskými strážníky v nejrizikovější lokalitě z pohledu nedovoleného kouření. Podařilo se nám přistihnout pachatele přímo při činu? Celou reportáž naleznete v pátek 12. května na http://www.munimedia.cz/rubrika/trafika/. Těšit se můžete také na problémovou i bezproblémovou zastávku, obě vzdálené od sebe jen několik desítek metrů, nebo příběh gentlemana, který zaplatil pokutu za cizí ženu.

Sledujte také náš Facebook: https://www.facebook.com/projektTrafika/


Tomáš Trkan

Žádné komentáře:

Okomentovat